Vote for BP.Net for the 2013 Forum of the Year! Click here for more info.

» Site Navigation

» Home
 > FAQ

» Online Users: 462

16 members and 446 guests
Most users ever online was 6,337, 01-24-2020 at 03:30 AM.


» Today's Birthdays

» Stats

Members: 67,698
Threads: 242,246
Posts: 2,514,389
Top Poster: JLC (31,651)
Welcome to our newest member, Live4jesus
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    08-15-2019
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Herpstat 2 malfunctions?

    Have the new version and the small older one. The post 1 side doesn't work on both models ( no temp indication; stays at 75 degrees. Have a second herpstat 2 (new version) where both sides work perfectly. All 3 units plugged into the same outlets. Why does the new and older version both have malfunctioning sides (side one only)? The new version herpstat 2 are relatively new.

  2. The Following User Says Thank You to mingdurga For This Useful Post:

    CALM Pythons (01-30-2020)

  3. #2
    Registered User Bodie's Avatar
    Join Date
    11-19-2018
    Location
    Goofy Florida
    Posts
    489
    Thanks
    1,279
    Thanked 406 Times in 275 Posts

    Re: Herpstat 2 malfunctions?

    Sounds weird. You definitely should email spyderrobotics. They will respond. I use multiple herpstats without any issues.
    0.1 Emerald Tree Boa (Northern)
    0.1 Green Tree Python (Aru)
    0.1 Pueblan Milk Snake
    1.0 Mexican Black Kingsnake
    1.0 Pied Het Lavender Albino Ball Python
    1.0 Yellow Phase Eastern Hognose

  4. #3
    BPnet Veteran CALM Pythons's Avatar
    Join Date
    12-31-2016
    Location
    None Ya
    Posts
    2,731
    Thanks
    3,060
    Thanked 2,374 Times in 1,330 Posts
    Images: 23

    Re: Herpstat 2 malfunctions?

    Quote Originally Posted by mingdurga View Post
    Have the new version and the small older one. The post 1 side doesn't work on both models ( no temp indication; stays at 75 degrees. Have a second herpstat 2 (new version) where both sides work perfectly. All 3 units plugged into the same outlets. Why does the new and older version both have malfunctioning sides (side one only)? The new version herpstat 2 are relatively new.
    I run several Herpstat 2ís and never a problem. It sounds to me like if it is staying at 75 then the Probe is not being read to activate it. Have you gone through the Menu to make sure your power percents are turned up etc and On?
    Where they working and stopped all the sudden? Any more info to help me understand?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Name: Christian
    0.1 Albino Ball (Sophie)
    0.1 Russo White Diamond (Grace)
    1.0 Hypo Burmese (Giacomo/AKA Jock)
    1.2 Razors Edge/Gotti & American Pit Bull
    ----------
    1.1 Albino/Normal Burmese (Mr & Mrs Snake)
    1.0 Albino Ball (Sully)

  5. #4
    BPnet Senior Member WarriorPrincess90's Avatar
    Join Date
    12-04-2011
    Location
    Sarasota, Florida
    Posts
    1,262
    Thanks
    670
    Thanked 514 Times in 423 Posts
    Images: 17
    I have two Herpstat 2 thermostats and have no issue with either one (save for the time my older one went into system failure due to a power surge - resetting the device fixed the issue and per SpyderRobotics it was still safe to use if it reset appropriately). It should not be having an issue with the probe or power port on either side. That is really unusual.

    Did you purchase them from SpyderRobotics or a third party seller? I'd contact SpyderRobotics customer service either way. They are top notch and respond quickly.


    - Nakita

  6. #5
    Registered User Alien's Avatar
    Join Date
    11-10-2019
    Posts
    48
    Thanks
    34
    Thanked 43 Times in 20 Posts
    I have found 3 things that can affect or interfere with my herpstat 4. One of the probes not 100% plugged I . Too close to power cables causes problems. Grounding out can cause errors also (static electricity has shut it down)?

    Mine would blank screen once in a while. I moved the cables away from my RHP power cord and it has not happened again.
    Last edited by Alien; 01-31-2020 at 04:15 PM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Powered by vBadvanced CMPS v4.2.1